Vastaiskuna IT-yritys haluaa jakaa alan onnistumisia – Diplomiautomaatti madaltaa kynnystä kiittämiseen

”Haluaisin käydä halaamassa jokaista digi-ihmistä ja kiittää hyvästä työstä”, haaveilee digitaalisten palvelujen suunnittelutoimisto Talent Basen myynti- ja markkinointipäällikkö Tiia Roine.

Koska Roineen ei ole mahdollista venyä rutistamaan jokaista suomalaista IT-ammattilaista, Talent Base on kehittänyt digitaalisen Diplomiautomaatin osoitteeseen Diplomaatti.com. Automaatin kautta kuka tahansa voi lähettää kiitoksensa arvostamalleen digitekijälle tai -teolle.

”Diplomiautomaatin tarkoitus on madaltaa kynnystä kiittämiseen IT-maailmassa. Effiet tai Blue Arrow Awardsit järjestetään vain kerran vuodessa, mutta mielestämme pienemmistäkin ideoista ja arjen oivalluksista pitäisi saada tunnustusta. Toivomme, että Diplomiautomaatti pistää hyvän kiertämään ja että diplomin saajat antavat diplomin eteenpäin seuraavalle”, suunnittelee Roine.

Osoitteessa Diplomaatti.com voi luoda sähköisen tai paperisen kunniakirjan esimerkiksi tiimikaverille, asiakkaalle tai digijohtajalle. Kiitosta voi halutessaan suitsuttaa myös oivallukselle, palvelulle tai idealle. Diplomin saaneista kertyy galleriaa someen hashtagilla #digidiplomaatti.

Mediassa vääristynyt kuva suomalaisesta digiosaamisesta

Roineen mukaan epäonnistumisia korostetaan kohtuuttoman paljon kotimaisten IT-projektien uutisoinnissa. Hankkeiden myöhästymisistä ja budjettien ylityksistä revitään näyttäviä otsikoita, mutta onnistumisista ei hiiskuta. Tämä antaa vääristyneen kuvan suomalaisen digiosaamisen tasosta.

”Mediassa Suomen digitekijät saavat liikaa loskaa niskaansa. On totta, että digitalisaatiota ajavat muutosprosessit ovat monesti vaikeita. Niihin liittyy epäonnistumisen pelkoa sekä toteuttajien että tilaajien puolella.”

”Mutta arjen työssäni tapaan päivittäin älykkäitä ihmisiä, jotka tekevät todellisia digi-ihmeitä ja vievät tätä maata eteenpäin. Enkä puhu nyt vain koodaamisesta. On tärkeää muistaa, että digitalisaatio ei tapahdu itsestään, vaan sitä tekee iso joukko osaavia ihmisiä – ja he tekevät sitä meille kaikille”, Roine summaa.

Diplomiautomaattiin >>


Kysy lisää!

Myynti- ja markkinointipäällikkö