Talent Basen tietosuoja- ja evästekäytäntö

1. Johdanto

Tietosuoja on meidän jokaisen oikeus. Haluamme, että voit luottaa siihen, että käsittelemme henkilötietoja asianmukaisesti kaikessa toiminnassamme, ja vain niiltä osin kuin se on liiketoimintamme kannalta välttämätöntä. Henkilötiedoilla tarkoitetaan tietoa, josta yksittäinen henkilö voi olla tunnistettavissa. Keräämme henkilötietoja käyttäjiltä itseltään sekä sivuston teknisen toteutuksen avulla automaattisesti. Lisäksi keräämme ei-henkilökohtaisia tietoja, joilla tarkoitetaan sivuston käyttöä koskevia tietoja, joista ei voi tunnistaa yksittäistä henkilöä.

Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme aina henkilötietolakia, kansallisia ja kansainvälisiä säännöksiä sekä Euroopan unionin yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) asettamia vaatimuksia. Meidän pyynnöstämme henkilötietoja voivat käsitellä myös luotetut yhteistyökumppanimme, jotka suunnittelevat ja kehittävät kanssamme sivustoamme ja digitaalista viestintäämme.

Tiivistelmä

Tältä sivulta löydät tietoa, kuinka käsittelemme henkilötietojasi, jos olet:

  • Tilannut meiltä blogikirjoituksen sähköpostiisi
  • Pyytänyt meitä ottamaan yhteyttä
  • Hakenut meille töihin
  • Ilmoittautunut tapahtumaamme
  • Ostanut meiltä asiantuntijapalveluita tai olet potentiaalinen asiakkaamme
  • Vieraillut verkkosivuillamme

Jotta sinun olisi helppo löytää, miten käsittelemme tietojasi, kokosimme omat versiot tietosuojakäytännöistämme eri kohderyhmille. Voit siis siirtyä suoraa siihen kohtaan, mikä sinua erityisesti kiinnostaa.

Jos et löydä vastausta kysymyksiisi tai haluat tietää lisää tietosuojakäytännöistämme, voit olla meihin yhteydessä. Yhteystiedot löytyvät kohdasta 11.

2. Blogikirjoitusten tilaajat

Voit tilata meiltä blogikirjoitukset sähköpostiisi verkkosivuilla olevan lomakkeen kautta

Blogikirjoitusten tilaajilta keräämme ja tallennamme vain sähköpostiosoitteen eikä sähköpostiosoitetta käytetä muuhun kuin blogikirjoitusten lähettämiseen. Tämän käsittelyn oikeusperusteena on tietosuoja-asetusten mukainen suostumus (blogin tilaaminen) sekä oikeutettu etumme olla yhteydessä yritysasiakkaisiin tai potentiaalisiin asiakkaisiin.

Säilytämme sähköpostiosoitteesi, kunnes blogikirjoitusten tilaus peruutetaan. Blogikirjoitusten tilauksen voi peruuttaa koska tahansa sähköpostiviesteissä ilmoitetun linkin kautta.

Halutessasi voit tarkastaa itseäsi koskevat tiedot. Voit pyytää tietojesi oikaisua, täydentämistä tai poistamista, mikäli tieto on henkilötietojen käsittelyn tarkoituksen kannalta virheellinen, tarpeeton, puutteellinen tai vanhentunut. Yhteystietomme löytyvät kohdasta 11.

Käytämme blogikirjoitusten lähettämiseen kansainvälistä hyvämaineista verkkopalvelua, jonka palveluntuottaja toimii Yhdysvalloissa. Käyttämämme palveluntarjoaja kuuluu EU:n hyväksymään Privacy shield -ohjelmaan eli on sitoutunut noudattamaan EU:n tietosuojakäytäntöjä henkilötietojen käsittelyssä.

Emme luovuta sähköpostitietoja kolmansille osapuolille

3. Yhteydenottopyynnön lähettäjät

Voit pyytää yhteydenottoa verkkosivuillamme olevalla lomakkeella, puhelimitse tai sähköpostitse.

Yhteydenottopyynnöistä tallennamme ilmoittamasi etu- ja sukunimen sekä sähköpostiosoitteen. Lisäksi tallennamme tiedon, missä organisaatiossa työskentelet sekä viestisi sisällön, jos olet ilmoittanut ne lomakkeella. Käytämme antamiasi tietoja yhteydenottopyynnön käsittelemiseksi ja tallennamme ne asiakasrekisteriimme, jotta voimme tarvittaessa palata asian hoitamiseen myöhemmin.

Nämä tiedot tallennamme toistaiseksi. Siivoamme asiakasrekisterimme vuosittain vanhentuneiden ja tarpeettomien tietojen osalta. Yhteydenoton käsittelemisen lisäksi käytämme yhteystietoja myös muuhun asiakasviestintään ja markkinointiin. Tällaista viestintää ovat muun muassa kutsut järjestämiimme tapahtumiin ja koulutuksiin, erilaiset asiantuntijasisällöt sekä viestintä palveluihimme liittyen. Lähetämme markkinointiviestintää noin kerran kuukaudessa ja vain sellaisista aiheista, joiden ajattelemme olevan hyödyllisiä ja kiinnostavia sinulle.

Markkinointiviestinnän lähettämisen ja henkilötietojen käsittelemisen oikeusperusteena on tietosuoja-asetuksen mukainen oikeutettu etumme olla yhteydessä yritysasiakkaisiin tai potentiaalisiin asiakkaisiin. Voit kuitenkin koska tahansa kieltää henkilötietojesi käytön markkinointitarkoituksiin ottamalla meihin yhteyttä. Yhteystietomme löytyvät kohdasta 11.

Halutessasi voit myös tarkastaa itseäsi koskevat tiedot. Voit pyytää tietojesi oikaisua, täydentämistä tai poistamista, mikäli tieto on henkilötietojen käsittelyn tarkoituksen kannalta virheellinen, tarpeeton, puutteellinen tai vanhentunut. Yhteystietomme löytyvät kohdasta 11.

Käytämme markkinointiviestinnän lähettämiseen hyvämaineista verkkopalvelua, jonka palveluntuottaja toimii Yhdysvalloissa. Käyttämämme palveluntarjoaja kuuluu EU:n hyväksymään Privacy shield -ohjelmaan eli on sitoutunut noudattamaan EU:n tietosuojakäytäntöjä henkilötietojen käsittelyssä.

Emme luovuta tietoja kolmansille osapuolille.

4. Työnhakijat

Voit hakea meille töihin verkkosivuillamme olevalla lomakkeella tai suoraan sähköpostitse.

Työnhakijoista tallennamme ilmoittamasi nimen, yhteystietosi, kirjoittamasi viestin sekä mukaan liittämäsi hakemuksen ja ansioluettelon. Henkilötiedon keräämisen ja käsittelyn oikeusperusteena on tietosuoja-asetuksen mukainen suostumus (työhakemuksen lähettäminen). Käsittelemme tietoja vain rekrytointitarkoituksiin, ja tietoja käsittelevät ainoastaan rekrytointiprosessiin osallistuvat henkilöt. Meidän pyynnöstämme henkilötietoja voivat käsitellä myös luotetut yhteistyökumppanimme, jotka osallistuvat rekrytointiprosessiin. Tällaisia yhteistyökumppaneita ovat esimerkiksi suorahakukonsultit tai muut rekrytointipalveluita tarjoavat yritykset.

Säilytämme annettuja tietoja kaksi vuotta. Voit koska tahansa kieltää henkilötietojesi käytön ottamalla meihin yhteyttä. Halutessasi voit myös tarkastaa itseäsi koskevat tiedot. Voit pyytää tietojesi oikaisua, täydentämistä tai poistamista, mikäli tieto on henkilötietojen käsittelyn tarkoituksen kannalta virheellinen, tarpeeton, puutteellinen tai vanhentunut. Yhteystietomme löytyvät kohdasta 11.

Käytämme rekrytointiprosessissa tietojen käsittelyyn kansainvälistä hyvämaineista verkkopalvelua, jonka palveluntuottaja toimii Yhdysvalloissa. Käyttämämme palveluntarjoaja kuuluu EU:n hyväksymään Privacy shield -ohjelmaan eli on sitoutunut noudattamaan EU:n tietosuojakäytäntöjä henkilötietojen käsittelyssä.

Emme luovuta tietoja kolmansille osapuolille.

5. Tapahtumaan ilmoittautuneet

Keräämme tapahtumailmoittautumisia verkkosivuillamme olevalla lomakkeella, puhelimitse ja sähköpostitse.

Tallennamme ilmoittamasi nimen, sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron asiakasrekisteriimme, jotta voimme lähettää sinulle tapahtumaan liittyvää viestintää. Nämä tiedot tallennamme toistaiseksi. Siivoamme asiakasrekisterimme vuosittain vanhentuneiden ja tarpeettomien tietojen osalta.

Tapahtumaviestinnän lisäksi käytämme yhteystietojasi myös muuhun asiakasviestintään ja markkinointiin. Tällaista viestintää ovat muun muassa kutsut järjestämiimme tapahtumiin ja koulutuksiin, erilaiset asiantuntijasisällöt sekä viestintä palveluihimme liittyen. Lähetämme markkinointiviestintää noin kerran kuukaudessa ja vain sellaisista aiheista, joiden ajattelemme olevan hyödyllisiä ja kiinnostavia. Tällaisen viestinnän lähettämisen ja henkilötietojen käsittelemisen oikeusperusteena on tietosuoja-asetuksen mukainen oikeutettu etumme olla yhteydessä yritysasiakkaisiin tai potentiaalisiin asiakkaisiin. Voit kuitenkin koska tahansa kieltää yhteystietojesi käytön markkinointitarkoituksiin ottamalla meihin yhteyttä. Yhteystietomme löytyvät kohdasta 11.

Halutessasi voit myös tarkastaa itseäsi koskevat tiedot. Voit pyytää tietojesi oikaisua, täydentämistä tai poistamista, mikäli tieto on henkilötietojen käsittelyn tarkoituksen kannalta virheellinen, tarpeeton, puutteellinen tai vanhentunut. Yhteystietomme löytyvät kohdasta 11.

Käytämme markkinointiviestinnän lähettämiseen hyvämaineista verkkopalvelua, jonka palveluntuottaja toimii Yhdysvalloissa. Käyttämämme palveluntarjoaja kuuluu EU:n hyväksymään Privacy shield -ohjelmaan eli on sitoutunut noudattamaan EU:n tietosuojakäytäntöjä henkilötietojen käsittelyssä.

Emme luovuta tietoja kolmansille osapuolille.

6. Asiantuntijapalveluidemme asiakkaat ja potentiaaliset asiakkaat

Keräämme ja käsittelemme asiakkaidemme ja potentiaalisten asiakkaidemme tietoja, jotta voimme tarjota laadukasta asiakaspalvelua ja jakaa ajankohtaista tietoa palveluistamme. Liiketoimintamme kannalta on tärkeää löytää yrityksistä ja organisaatiosta oikeat henkilöt, jotka ovat kiinnostuneita palveluistamme. Teemme aktiivista mediaseurantaa ja käytämme kolmasilta osapuolilta saatuja tai ostettuja tietoja asiakasrekisterimme laajentamiseksi. Tällöin edellytämme, että kolmas osapuoli on varmistanut tietojen keräämisen ja jakamisen luvallisuuden.

Käsittelemme henkilötietoja asiakassuhteiden hoitamiseen liittyvissä asioissa, joita ovat asiakaspalvelu, myynti, sopimusten käsittely, laskutus, markkinointi ja viestintä.
Käsiteltävät henkilötiedot ovat asiantuntijapalvelujamme ostavien ja palvelujen tuottamiseen osallistuvien henkilöiden tietoja kuten nimi, asema organisaatiossa, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Säilytämme vain asiakaspalvelun ja markkinoinnin kannalta tarpeelliset tiedot, ja tallennamme ne toistaiseksi. Siivoamme asiakasrekisterimme vuosittain vanhentuneiden ja tarpeettomien tietojen osalta.

Olemme yhteydessä asiakkaisiimme puhelimitse tai sähköpostitse. Lähetämme markkinointiviestintää noin kerran kuukaudessa ja vain sellaisista aiheista, joiden ajattelemme olevan hyödyllisiä ja kiinnostavia. Tällaista viestintää ovat muun muassa kutsut järjestämiimme tapahtumiin ja koulutuksiin, erilaiset asiantuntijasisällöt sekä viestintä palveluihimme liittyen. Viestinnän lähettämisen ja henkilötietojen käsittelemisen oikeusperusteena on tietosuoja-asetuksen mukainen oikeutettu etumme olla yhteydessä yritysasiakkaisiin tai potentiaalisiin asiakkaisiin. Voit kuitenkin koska tahansa kieltää yhteystietojesi käytön markkinointitarkoituksiin ottamalla meihin yhteyttä. Yhteystietomme löytyvät kohdasta 11.

Halutessasi voit myös tarkastaa itseäsi koskevat tiedot. Voit pyytää tietojesi oikaisua, täydentämistä tai poistamista, mikäli tieto on henkilötietojen käsittelyn tarkoituksen kannalta virheellinen, tarpeeton, puutteellinen tai vanhentunut. Yhteystietomme löytyvät kohdasta 11.

Käytämme markkinointiviestinnän lähettämiseen hyvämaineista verkkopalvelua, jonka palveluntuottaja toimii Yhdysvalloissa. Käyttämämme palveluntarjoaja kuuluu EU:n hyväksymään Privacy shield -ohjelmaan eli on sitoutunut noudattamaan EU:n tietosuojakäytäntöjä henkilötietojen käsittelyssä.

Emme luovuta tietoja kolmansille osapuolille.

7. Verkkovierailijat

Käytämme sivuston yhteydessä kolmansien osapuolten tarjoamia analyysityökaluja ja mittausjärjestelmiä, kuten Google Analytics. Näiden avulla kehitämme verkkosivustomme käyttäjäkokemusta.

Keräämme sivuston käyttäjistä ja käytöstä seuraavat tiedot:

  • käytetyn laitteen IP-osoite ja sijaintimaa
  • käyttäjän liikkuminen ja toiminta sivustolla kuten katsotut sivut ja sisällöt ajankohtineen sekä niihin käytetty aika
  • käytetyn laitteen käyttämät uniikit tunnistenumerot
  • käytetyn laitteen tiedot, käyttöjärjestelmän tyyppi sekä ohjelmistoversiot
  • käytetyn selaimen tyyppi ja kieliasetukset
  • Talent Basen sivustolle ohjannut sivusto ja sen palvelin ja verkkotunnus
  • Sivusto, johon Talent Basen sivustolta on siirrytty, sen palvelin ja verkkotunnus

8. Evästeet ja muut seurantatekniikat

Evästeet ja muut seurantatekniikat

Käytämme sivustolla omia ja kolmansien osapuolten tarjoamia evästeitä, jäljitteitä, komentosarjoja ja muita vastaavia teknisiä tunnisteita ja tekniikoita tunnistaaksemme käytetyt päätelaitteet, seurataksemme ja analysoidaksemme sivuston käyttöä sekä kehittääksemme sivustoa edelleen.

Eväste on pieni tekstitiedosto, jonka selain tallentaa käyttäjän päätelaitteelle. Evästeet sisältävät yleensä nimettömän, yksilöllisen tunnisteen, jonka avulla voidaan tunnistaa sivustoja käyttävät selaimet. Evästeiden keräämiä tietoja voimme luovuttaa kolmansille osapuolille.

Lisäksi keräämme tietoja sähköpostimarkkinoinnin tehokkuudesta, kuten viestien avaus, niiden lukemiseen käytetty aika ja näyttökerrat.

Kolmansien osapuolten evästeet

Hyödynnämme sivustolla myös kolmansien osapuolten tarjoamia evästeitä ja teknisiä työkaluja kerätäksemme tietoja, kuten sivuston käyttöanalytiikkaa (Google Analytics). Näiden kolmansien osapuolten tarjoamiin palveluihin sovelletaan heidän omia käyttöehtoja ja tietosuojakäytäntöjä, emmekä vastaa näiden toimijoiden harjoittamasta tietojen keräämisestä tai käsittelystä.

Evästeiden tyhjentäminen ja estäminen

Voit tyhjentää tai estää evästeet ja muun seurannan selaimesi tai laitteesi asetuksista.

Tyhjentämällä evästeet säännöllisin väliajoin voit vaihtaa tunnistetta, jonka pohjalta käyttäjäprofiili muodostetaan. Evästeiden tyhjentäminen ei kuitenkaan lopeta tiedon keruuta kokonaan.

Jos haluat estää evästeiden tallentamisen laitteellesi, voit ennen sivuston käyttämistä tai sivuston käytön aikana säätää selaimesi asetuksista sen kieltäytymään vastaanottamasta evästeitä (ns. incognito tai private browsing -asetus).

9. Henkilötietojen suojaus

Suojaamme tiedot asianmukaisesti teknisin ja organisatorisin toimenpitein. Varmistamme järjestelmiemme vikasietoisuuden ja tietojen palauttamismahdollisuudet.

Ylläpidämme rekistereitä asianmukaisesti suojatuilla palvelimilla ja palveluissa. Näihin suojauksiin kuuluu muun muassa pääsynhallinta, kulunvalvonta, palomuurit ja salasanasuojaus, joka sallii tallennettuun tietoon pääsyn vain meidän työntekijöillemme sekä meihin sopimussuhteessa oleville palveluntarjoajille.

Ilmoittamme mahdollisista tietoturvaloukkauksista suoraan viranomaisille tai käyttäjille soveltuvan lainsäädännön mukaisesti.

10. Muutokset tietosuojakäytäntöön

Kehitämme säännöllisesti verkkosivujamme, järjestelmiämme ja asiakasviestintäämme, jolloin muutamme tätä tietosuojakäytäntöä vastaamaan todellista tietojen käsittelyn tilannetta. Muutokset voivat perustua myös tietosuojaa koskevan lainsäädännön muuttumiseen. Ajantasaisen tietosuojakäytännön löydät aina tältä sivulta.

11. Rekisterinpitäjä

Rekisterinpitäjänä toimii Talent Base Oy (Y-tunnus: 2157464-4).

Yksityisyydensuojaan liittyvissä asioissa voit ottaa meihin yhteyttä seuraavia yhteystietoja käyttäen:

Talent Base Oy
Metsänneidonkuja 4
02130 Espoo

info@talentbase.fi
www.talentbase.fi