Ratkaisumuotoilijan
tarina: Taru Väre

‹ Yritys

Jos Taru olisi päätynyt seuraamaan urapolkuaan sinne, minne ensimmäinen ammatillinen koulutus hänet johdattaa, ei hän todennäköisesti olisi tänä päivänä Talent Basen piinkova MDM-osaaja ja DAMA Suomen hallituksen puheenjohtaja.


Tarulle on aina ollut ominaista pyrkiä hahmottamaan suuria kokonaisuuksia ja saada jotain konkreetista aikaan. Aikoinaan pyrkimys tuli esille Tarun opiskellessa käsi- ja taideteollisuuden artesaaniksi. Sittemmin hän päätyi mutkien kautta Stockmannille hankintaosastolle, missä roihahti kiinnostus järjestelmäpuoleen, ja askel askeleelta Taru upposi yhä syvemmälle softan syövereihin. Hyppäys taiteellisesta ammatista dataa ja analytiikkaa pyöritteleväksi konsultiksi ei oikeastaan ole niin kummallinen kuin ensi alkuun saattaisi ajatella. Tämän päivän työssään ratkaisumuotoilun parissa Taru tekee asioita periaatteessa samassa mielentilassa – saa aikaan jotain konkreettista ja on luova.

Taru päätyi ensimmäistä kertaa tekemisiin master datan kanssa ERP-projektissa, jossa kehitettiin operatiivista mallia kokonaisuutena. Holistinen projekti oli Tarulle hyvin mieluisa. Samaan aikaan työskennellessään projektin parissa hän opiskeli IT-tradenomiksi ilta- ja viikonloppuopintoina.

Vielä Stockmannilla Master data -asiantuntijana työskennellessään Taru löysi Master data management -kurssin, jonka vetäjänä oli muuan Tero Laatikainen. Kurssilla Taru ymmärsi, että haluaa jatkossa päästä tekemään yhä enemmän asioita MDM:n parissa. Piakkoin kurssin jälkeen Talent Basella avautui konsultin paikka ja Taru päätyi uuden äärelle.

Taru on ollut pian kolme vuotta Talent Basella. Ammatillinen kasvu näiden vuosien aikana on ollut huikaisevaa: hän on päässyt muun muassa vetämään haastavan tiedon hallintamallin jalkautusprojektin. Taru haluaa kannustaa osaamisen ja tiedon jakamiseen, sekä tukea kaikkia kehittymään ja pääsemään niiden asioiden pariin, jotka kiinnostavat. Tänä päivänä Taru myös vetää niitä samoja MDM-kursseja, joiden kautta päätyi itse Talent Baselle.

”Työarjessa superosaavat kollegat ovat yksi tärkeimmistä asioista ja motivaattoreista. On mahtavaa tietää, että läheltä löytyy apua, jos on itse vähän kysymysmerkkinä.”

Ratkaisumuotoilu näkyy Tarun arjessa ratkaisuhakuisena asenteena. Riippumatta tehtävästä tai toimeksiannosta, ongelman etsinnän sijaan kaikkeen haetaan aina ratkaisua. Parasta on, kun saavutetaan konkreettisia tuloksia – jotain, millä on arvoa ja hyötyä. Tulevaisuudessa Tarun unelmana on päästä valmentamaan liiketoiminnan kehittämisessä isoa organisaatiota johtoryhmätasolta lähtien. Häntä kiehtoisi edistää organisaation kokonaistoimintaa tavalla, joka lisää henkilöstön hyvinvointia, parantaa asiakastyytyväisyyttä ja saa organisaation toimimaan järkevämmin.

Lue myös Tarun esittely